وکیل توهین در مشهد

وکیل توهین در مشهد

یکی از جرایمی که علیه حیثیت و تمامیت معنوی اشخاص صورت می گیرد توهین می باشد وکیل توهین در مشهد در کسب بهترین نتیجه همراه اصحاب دعوا می باشد.

وکیل حرفه ای توهین در مشهد

  جرم توهین که متاسفانه به دلیل ضعیف شدن بنیان های اخلاقی و پایین بودن آستانه تحمل مردم وقوع آن در کشورمان رو به افزایش می باشد این عمل نه تنها از لحاظ حقوقی،بلکه از نظر اخلاقی و مذهبی نیز مذموم و ناپسند می باشد.این رفتار ضد اجتماعی که در ماده 608 قانون مجازات اسلامی جرم انگاری شده است با بهره گیری از کتب اساتید حقوق و رویه عملی و جاری  توسط وکیل حرفه ای توهین در مشهد به صورت تفصیلی در ادامه مطلب شرح می گردد.

تعریف توهین

از نظر وکیل دادگستری در مشهد توهین از لحاظ لغت از ریشه وهن گرفته شده و به معنی سست کردن،ضعیف کردن خواروخفیف کردن می باشد. در اصطلاح این واژه به هر رفتاری (اعم از فعل،گفتار،اشاره یا نوشتار) دلالت دارد که بتواند به نحوی موجب وهن حیثیت کسی در نظر افراد متعارف و معمولی جامعه شود.

انواع و اقسام توهین

توهینی از اقسامی برخوردار می باشد که توهین ساده و توهین مشدد  از اقسام  مهم آن می باشد

  • توهین ساده: توهین و اهانتی است که،علی رغم دارا بودن وصف مجرمانه،از هیچ کیفیت مشدده ای برخوردار نیست
  • توهین مشدد : گاه مجازات جرم توهین  به دلیل وجود کیفیات مشدده تشدید می شود همانند توهین به مقامات دولتی از قبیل توهین به قاضی ، توهین کارمندان دولتی که  مجازات آن در ماده 609 قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است.ان شالله در مقالات آینده در خصوص آن بحث می گردد.

عناصر و ارکان جرم توهین

تمامی جرایم دارای ارکان و شرایط خاص قانونی می باشند که برای صدور حکم بر محکومیت باید احراز گردند

عنصر قانونی جرم توهین

 جرم توهین که در ماده 608«قانون تعزیرات»مصوب سال 1375پیش بینی شده است چنین مقرر می دارد «توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک،چنانچه موجب حد قذف نباشد،به مجازات شلاق تا74ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.» که در ادامه به سایر شرایط و ارکان جرم توهین پرداخته می شود.

رفتار فیزیکی در جرم توهین

رفتار فیزیکی ارتکاب یافته در جرم توهین  می تواند به شکل گفتار،کردار،نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم و نظایر ان ها و به هر وسیله ای از جمله با ارسال ایمیل یا پیامک ارتکاب یابد. بدین ترتیب هرچند که «فحاشی و استعمال الفاظ رکیک»نمونه بارز توهین است لیکن،همان طور که ماده608هم به استفاده از واژه « از قبیل»نشان می دهد تنها یکی از مصادیق متعدد ان محسوب می شود.بدین ترتیب اعمالی مثل  آب دهان به روی دیگری انداختن،هل دادن تحقیر امیز دیگری با توجه به اینکه عرفا باعث تخفیف وتحقیر شخص است می تواند توهین کیفری محسوب شود.همین طور برخی از اشارات انگشتان دست در فرهنگ ما یا کشورهای دیگر اهانت امیز تلقی می شوند.

وهن آور بودن رفتار در جرم توهین:

برای محکوم شدن مرتکب به جرم توهین رفتار وی باید موهن باشد. تشخیص موهن بودن رفتار با عرف است.نظر عرف در این مورد با توجه به عامل زمان و مکان طبقه اجتماعی و شخصیت مخاطب و نیز موقعیت خاصی که رفتار مورد نظر در ان ارتکاب یافته است مشخص می شود.

وجود مخاطب معین:

توهین به خود جرم نیست مگر انکه الفاظ به کار رفته در واقع توهین به دیگری باشد. از طرف دیگر توهین به یک گروه کلی بدون تعیین مصادیق نیز جرم محسوب نمی شود.بدیهی است انچه در مورد لزوم معین بودن مخاطب توهین گفتیم به معنی ان نیست که مخاطب توهین لزوما باید فرد واحدی باشد بلکه اگر تعداد افراد گروه کم و قابل تشخیص باشند به گونه ای بتوان توهین را متوجه تک تک انها دانست توهین کیفری محقق می شود.

نکته دیگری که باید به ان توجه کرد این است که معین شدن مخاطب توهین می تواند به جای ذکر نام به طرق دیگری مثل اشاره کردن به وی بیان ویژگی های ظاهری او و یا ذکر محل سکونت فرد انجام شود،مثل اینکه یکی از ساکنان مجتمع مسکونی،با ذکر شماره یکی از اپارتمانهای مجتمع به مالک ان اپارتمان توهین کند.

شخص حقیقی بودن مخاطب:

با توجه به استفاده مقنن از واژه «افراد»در ماده608،توهین به اشخاص حقوقی مشمول ماده نمی شود.بنابراین نمی توان کسی را به ارتکاب توهین علیه دولت یا یک اداره دولتی، یک شرکت خصوصی،شهرداری؛نیروهای مسلح،قوه قضاییه،سازمان نظام وظیفه  و نظایر انها محکوم کرد. از طرف دیگرمخاطب جرم،مرتکب جرم توهین نیز باید شخص حقیقی باشد زیرا ارتکاب جرم از سوی اشخاص حقوقی پدید ای استثنایی است و جز با شرایط مصرح در  ماده143«قانون مجازات اسلامی»قابل تحقق نیست.

زنده بودن مخاطب:

به نظر می رسد که واژه «افراد» در ماده 608 به انسان های زنده اشاره دارد و در نتبجه،توهین به مردگان تنها در صورتی می تواند مشمول ماده قرار گیرد که عرفا توهین به بازماندگان تلقی شود،و در واقع انان بزه دیده محسوب می شوند.

نتیجه حاصله در جرم توهین

جرم توهین مقید به نتیجه نبوده  و به عبارت دیگریک جرم مطلق محسوب می شود.بنابراین حتی اگر مخاطب به دلیل شخصیت و روحیه والایی که ان برخوردار است و یا بالعکس شخصیت ذلت پذیر و دائما تحقیر شده اش عملا از توهین دیگری متاثر نشود باز جرم توهین به صرف موهن بودن رفتار مرتکب از نظر عرف ارتکاب یافته است.

عنصر معنوی در جرم توهین

از نظر وکیل پایه یک دادگستری تحقق عنصر عمد در جرم توهین منوط به ان است که مرتکب «عمد در ارتکاب رفتار موهن نسبت به دیگری»داشته باشد.این امر مستلزم ان است که مرتکب

  • اولا: در ارتکاب فعل خود عامد باشد نه اینکه در حالت خواب، بیهوشی،هیپنوتیزم،مستی و نظایر انها و در هر حال بدون اراده و اختیار مرتکب رفتاری موهن شود
  • ثانیا: از موهن بودن رفتار خود اگاه باشد ن اینکه به دلایلی مثل تفاوت فرهنگی یا زبانی نسبت به این امر جاهل باشد.لیکن وجود سوء نیت خاص در مرتکب ضروری نیست. به عبارت دیگر این که مرتکب از رفتار مورد نظر قصد تخفیف و تحقیر یا اذیت و متالم کردن مخاطب را داشته باشد از اهمیت برخوردار نمی باشد.انگیزه سوء یا شرافتمندانه مرتکب نیز در مسئولیت کیفری وی موثر نیست.بنابراین کسی که به انگیزه بالا بردن روحیه ورزشکار خودی به ورزشکار گروه مقابل توهین می نماید یا به انگیزه شکستن حس عجب و غرور یک فرد متکبر وی را در مقابل دیگران مورد اهانت های تحقیر امیز قرار می دهد یا به انگیزه خندانیدن یک فرد افسرده به دیگری اهانت می کند مرتکب جرم توهین کیفری می شود.

توهین از جرایم خصوصی و قابل گذشت است

این جرم در ماده104«قانون مجازات اسلامی»مصوب سال 1392، به عنوان یک جرم قابل گذشت شناخته شده است،که طبق تبصره 1ماده 100«قانون مجازات اسلامی»،«شروع و ادامه تعقیب و رسیدگی و اجرای مجازات،منوط به شکایت شاکی و عدم گذشت وی است.»

مجازات جرم توهین

ماده 608 قانون مجازات اسلامی چنین عنوان می نمائید ” چنانچه موجب حد قذف نباشد،به مجازات شلاق تا74ضربه و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بودمواد 245 تا 261 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392  به تعریف جرم قذف ، شرایط و نحوی تحقق و…. پرداخت است.

منبع تخلیص مقاله و مطلب کتاب جرایم علیه اشخاص دکتر میرمحمد صادقی می باشد

وکالت وکیل حرفه ای جرم توهین در دادگاه های کیفری مشهد

 معمولا در خصوص این جرم توهین ابتدا با طرح شکایت از طریق دفاتر خدمات قضایی و ارجاع به یکی از دادسراهای صدف، وحدت و کوهسنگی مشهد نسبت به موضوع رسیدگی شروع می گردد صورتجلسات دادگاه و شهادت شهود و اقرار و اسکرین شات پیامک ها و… از جمله مستندات و قرائنی هستند که در اثبات جرم توهین مورد استفاده قرار می گیرد  و در نهایت پس استماع اظهارات طرفین وصدور قرار تامینی و اخذ آخرین دفاع  پرونده با صدور قرار جلب به دادرسی به یکی از مجتمع های قضایی امام خمینی و عدالت شهرستان مشهد جهت صدور رای ارسال می گردد.

مزایا مراجعه به وکیل جرم توهین در مشهد

 وکیل کیفری در مشهد به صورت تخصصی در این گونه دعاوی مشاوره و اعلام وکالت می نماید.  نقش و عملکرد وکیل کیفری توهین به صورت مستقیم و غیرمستقیم در نتیجه ای دعاوی توهین در مراجع قضایی شهرستان مشهد  موثر می باشد و پیشنهاد می گردد برای کسب بهترین نتیجه از دعاوی کیفری قبل از هر گونه  اقدامی با وکیل متخصص کیفری در مشهد مشاوره نماید.

حق الوکاله و حق المشاوره  وکیل کیفری کار جرم توهین در مشهد

میزان حق الوکاله وکیل جرم توهین در مشهد با توجه اهمیت جرم ومجازات آن و همچنین ادله و مستندات طرفین  ومرجع رسیدگی به جرم معمولا به صورت توافقی تعیین می گردد که از لحاظ قانونی و شرعی معتبر می باشد .

ایین نامه تعرفه حق الوکاله وکیل و حق المشاوره  مصوب 1398 مبلغ حق الوکاله وکیل با توجه به اهمیت جرم و مرجع رسیدگی بین 2 تا 50 میلیون تومان در نظرگرفته است.و حق المشاوره را بین 50 تا 500 هزار تومان بابت یک ساعت مشاوره در نظر گرفته است

شماره تلفن و دفتر وکالت وکیل جرم توهین در مشهد

برای مشاوره و اعلام وکالت در پرونده های کیفری شهرستان مشهد و سایر شهرستان ها ، می توانید با حضور در دفتر وکالت وکیل جرم توهین در مشهد به ادرس چهارراه فرامرز عباسی نرسیده به فرامرز 1 ، مجتمع بهارستان طبقه دوم از مشاوره وکیل متخصص کیفری استفاده نمود و در صورتی که  بعد مسافت و یا سایر عوامل مانع حضور شما می گردد از طریق شماره تلفن 09152055986 به صورت تلفنی، واتساپ و تلگرام با وکیل کیفری توهین در مشهد در تماس باشید تا علاوه بر مشاوره در خصوص نحوی اعطای وکالت نیز توضیحات لازم ارائه گردد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *